Di.17-11: Voorlichtingsavond over persoonlijkheidsproblematiek

Op dinsdag 17 november 2015 vindt een voorlichtingsavond over persoonlijkheidsproblematiek plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in gebouw De Veste, Ridder van Catsweg 300 in Gouda en begint om 19:30 uur. De organisatie is in handen van het Samenwerkingsverband GGZ Voorlichting in de regio Midden-Holland. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Iedereen heeft een persoonlijkheid: de typische eigenschappen van een persoon, zijn of haar karakter. Mensen met persoonlijkheidsproblematiek hebben een sterk gekleurde manier van denken en waarnemen. Hierdoor krijgen zij een vervormd beeld van zichzelf en van hun omgeving. Kenmerkend is bijvoorbeeld dat men intense of juist vlakke emoties heeft. Men vindt het lastig om grip op gevoelens en gedachten te krijgen en heeft vaak problemen met andere mensen. Ongeveer tien procent van de volwassen bevolking lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is om persoonlijkheidsproblematiek te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen.

Meer informatie: bel 0182 56 36 00 of mail naar preventie@ggzmiddenholland.nl. Aanmelden is niet nodig.

Op www.rivierduinen.nl/agenda staat meer informatie over voorlichtingsavonden en cursussen bij Rivierduinen.