Di.12-07: Film: De Vijf en het Groene Oogmysterie in Het Evertshuis

Wie kent ze niet? De o zo bekende jeugdboeken van de De Vijf zijn nu 3x verfilmd en een succes gebleken onder de jeugd. Dinsdagmiddag 12 juli draait Het Evertshuis de spannende avonturen film De Vijf en het Groene Oogmysterie.

Eindelijk zomer! De Vijf − George, Julian, Dick, Anne en hun hond Timmy − gaan voor het eerst samen zonder ouders op fietsvakantie. Daar ontmoeten ze Hardy, een rare en vooral lastige jongen. Ze proberen van hem af te komen, maar dan wordt Dick plotseling ontvoerd. Een geval van persoonsverwisseling, want de kidnappers hadden het eigenlijk gemunt op Hardy, die de zoon blijkt te zijn van een rijke zakenman. Daarmee is Dick nog niet terug, maar zijn vrienden zijn gelukkig slimme speurders. Zij weten de plek te vinden waar de kidnappers Dick naar toe hebben gebracht: een middeleeuws kasteel dat het Uilennest wordt genoemd. Met hulp van Hardy ontdekken George, Julian, Anne en Timmy dat de schurken op zoek zijn naar het kostbaarste juweel ter wereld: het Groene Oog…

De film begint om 14.00 uur. Entree € 4,50. Voor kaarten bel 0172-618484 of www.evertshuis.nl/film-de-vijf-en-het-groene-oogmysterie. (vanaf 6 jaar)

Advertisements