Di.10-05: Cursus ‘Positief Opvoeden’ start weer

Voor ouders met kinderen van 2 tot 12 jaar die meer begeleiding willen bij opvoedproblemen biedt het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) de cursus ‘Positief Opvoeden’. Deze start op 10 mei op verschillende locaties.

Is het opvoeden soms lastig? Zou je willen dat je kind zich wat beter aan de regels houdt? Wil je opvoeden zonder steeds ‘nee’ te moeten zeggen? Of ervaar je de opvoeding soms als te zwaar? Kom dan naar de cursus ‘Positief Opvoeden’.

Tijdens ‘Positief Opvoeden’ leer je waardoor gedragsproblemen van kinderen ontstaan. Je leert hoe je het gewenst gedrag bij jouw kind kan stimuleren, hoe om te gaan met ongewenst gedrag en voorkomen dat situaties uit de hand lopen. Hierbij wordt de methode ‘Triple P’ gebruikt (Positief Pedagogisch Programma), die al jarenlang haar effectiviteit bewijst en vele families heeft geholpen. Door kinderen op een positieve manier te ondersteunen en tegelijk goed voor jezelf te zorgen kun je kinderen stimuleren in hun ontwikkeling en de sfeer thuis verbeteren.

Advertisements

De cursus is bedoeld zowel voor ouders die problemen willen voorkomen als ouders van kinderen met emotionele en/of gedragsproblemen. De cursus duurt acht weken en bestaat uit vijf groepsbijeen-komsten van 2 uur en drie telefonische contacten met de trainer.

‘Positief Opvoeden’ start op dinsdag 10 mei 2016 in Katwijk, Leiden, Alphen a/d Rijn, Gouda.
Deelname kost €25,- per persoon. Meer info en aanmelden kan via www.cjgcursus.nl