Di.09-06: Themabijeenkomst voor stomadragers

Op dinsdag 9 juni 2015 organiseren ZorgBrug en Stomavereniging Zuid-Holland, in samenwerking met de stomaverpleegkundigen van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ), een themabijeenkomst voor stomadragers, partners van stomadragers en andere belangstellenden. Tijdens deze bijeenkomst staat het thema ‘zomer’ centraal en wordt er ingegaan op diverse onderwerpen zoals voeding voor stomadragers in de zomer, reizen met een stoma en zomerkleding voor stomadragers.

Diëtiste Anne Schouten – de Veer (GHZ) vertelt over voeding voor stomadragers in de zomer en chirurg Roderick Schmitz (GHZ) geeft een presentatie over darmchirurgie. Ook deelt mevrouw IJsselstein haar reiservaringen met een stoma. Daarnaast geven Stefan Joustra (Braun) en Rein van der Leeuw (ervaringsdeskundige) een presentatie over spoelen bij een colostoma. In het laatste deel van de bijeenkomst is er een modeshow van (bad)kleding voor stomadragers. Deze modeshow wordt gepresenteerd door Wilma Schaeken van Matéma Medisch Maatwerk.

Informatiestand
Naast de verschillende presentaties zijn er verschillende informatiestands waar er gelegenheid is om vragen te stellen aan sprekers, medewerkers van de Nederlandse Stomavereniging en de stomaverpleegkundigen van het Groene Hart Ziekenhuis. Ook zijn er stands met kleding voor stomadragers en verschillende stomamaterialen.
Het volledige programma van de bijeenkomst vindt u ook op de website van de Nederlandse Stomavereniging (www.stomavereniging.nl) en op de website van het Groene Hart Ziekenhuis (www.ghz.nl)

Advertisements

Locatie en aanmelden
De themabijeenkomst vindt plaats in zalencentrum De Brug in Reeuwijk en start om 16.30 uur. De bijeenkomst duurt tot 20.00 uur. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via e-mail: stomaverpleegkundige@ghz.nl .