Di.08-12: Schrijfmarathon Amnesty International in Reeuwijk

In Reeuwijkbrug kunt u weer brieven schrijven voor activisten en gewetensgevangenen op dinsdagavond 8 december tussen 19:00 en 21:00 uur. Dit vindt plaats in de bibliotheek in de Van Staverenstraat.

Op deze wijze geeft de Reeuwijkse groep van Amnesty International invulling aan de wereldwijde Schrijfmarathon van Amnesty International.
Deze schrijfmarathon wordt ieder jaar georganiseerd in december op de Dag van de Mensenrechten. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie voor slachtoffers van mensenrechtenschendingen.

Dit jaar schrijven we voor de Maleisische cartoonist Zunar, die 43 jaar cel boven het hoofd hangt. Voor de gevangen advocaat Waleed al-Khair uit Saudi-Arabië. Voor Albert Woodfox, die al 43 jaar in eenzame opsluiting zit voor een moord die hij niet beging. Voor de dappere studentenleidster Phyoe Phyoe Aung uit Myanmar. We schrijven voor Leyla uit Azerbeidzjan, die voor haar mening uitkwam en dat moeten bekopen met een jarenlange celstraf. En we schrijven voor de Mexicaanse Yecenia Armenta die zo zwaar werd gemarteld dat ze een moord ‘bekende’.

U bent van harte welkom in de bibliotheek vanaf 19:00 uur.
Wij zorgen voor voorbeeldbrieven in de bibliotheek.