Di.03-05: Opening Expositie Feest van de Geest Groene Hart

Dinsdagavond 3 mei om 20.00 uur opent de burgemeester van Alphen aan den Rijn, Liesbeth Spies, het project Feest van de Geest Groene Hart 2016 in de Adventskerk te Alphen aan den Rijn. Een kunstenaar van Ipse de Bruggen, het befaamde orkest Arti et Religioni, prof. dr. Maarten den Dulk en twee kunstenaars die in de Adventskerk exposeren werken aan deze opening mee. De toegang voor deze avond is gratis.
Gedurende de komende Hemelvaart- en Pinksterweekenden exposeren 40 kunstenaars, waaronder acht kunstenaars van zorginstelling Ipse de Bruggen, hun nieuwe kunstwerk over het thema Vrijheid van Geest in 23 kerken in het Groene Hart. Ze doen dit in het kader van het tweejaarlijkse project ‘Feest van de Geest’. Rond de exposities zijn tal van activiteiten georganiseerd in samenwerking met de kunstenaars zoals workshops, inspirerende wandelingen en vele muziekuitvoeringen. Een aanrader is het Vurig Fietstheater in Gouda, een fietstocht langs 12 heiligen op een route van 10 kilometer.

Het ‘Feest van de Geest’ duurt van donderdag 5 mei t/m zondag 8 mei en van zaterdag 14 mei t/m maandag 16 mei, uitgezonderd vrijdag 6 mei. De gebouwen zijn tijdens deze lange weekenden dagelijks open van 13 tot 17 uur. Tijdens de openingstijden is in veel kerken een ontmoeting met de kunstenaar mogelijk. De toegang tot de exposities is gratis.