De walkman is back in business met de viering van het 40-jarige jubileum

Foto: Sony/Walkman NW-A100 TPS

Wegens het 40-jarige jubileum van de Sony Walkman lanceert Sony twee nieuwe modellen. Deze streaming Walkmans leveren het ultieme nostalgische gevoel in een nieuw modern jasje. De Walkman bevat een S-Master HX digitale versterker, een ‘vinylprocessor’ en wordt aangedreven door Android OS.

Bron: FHM.nl 

De ultieme throwback
Er worden er maar een paar gemaakt. Dit maakt de jubileum Walkman dan ook de beste ‘limited edition throwback’ van de afgelopen decennia. Klik ‘open’ klik ‘dicht’ en press play. Wie herinnert zich het klikkende geluidje van de cassette nog en het indrukken van de play-button. Je zet je koptelefoontje op en luistert de hele dag naar je favoriete cassettes van The Police, Sugar Hill Gang en misschien zelfs wel Abba (Who are we to judge). Een absolute revolutie in de muziekgeschiedenis vond 40 jaar geleden plaats en dat verdient dan ook gewoon een dik feestje.

Advertisements

Modern jasje
Voor alle jongeren onder ons die stressen om het feit dat ze meerdere handelingen moeten uitvoeren, in plaats van één klik op Spotify, om hun favoriete muziek af te spelen. Calm down en kom even rustig op adem. Deze Walkman komt gewoon uit de vertrouwde moderne wereld. Je hoeft dus niet te gaan sjouwen met honderden cassettes of bang te zijn om je favoriete muziek te verliezen. Op deze moderne Sony Walkman NW-A100TPS en de Sony NW-A105 kun je namelijk gewoon je muziek streamen en heb je de bekende cassette niet eens nodig.

Foto: Sony/Walkman NW-A105

The Walkman feeling
Met het uiterlijk van de oude cassette ga je dus terug in de tijd. Wel beschikt de Walkman gewoon over een 3.6 inch touchscreen scherm en bluetooth. Op deze manier merk je toch ook de moderne technologie in dit nostalgische apparaat. Ook beschikken de apparaten over een 16 GB geheugen dat makkelijk kan worden opgevoerd. Er is dan ook genoeg ruimte voor de grootste muziekverzameling. Het mooiste cadeau dat Sony ons hier geeft is de ‘vinyl processor’. Het gaat hier om een filter die ervoor zorgt dat de muziek precies die warme klank van een vinylplaat krijgt. Je luistert dus je favoriete muziek op een ‘old school’ manier. Thank you Sony.

Kleine verschillen
Tussen de Sony Walkman NW-A100TPS en de Sony NW-A105 zit nog wel een klein verschilletje. De eerste wordt geleverd met een 40-jarig jubileumlogo, een cassette-speler-add en een verpakking die doet denken aan de originele Walkman. Dit maakt de NW-A105 een moderner model en de NW-A100TPS is dus een ode aan de originele Walkman uit 1979. Prijzen zullen dan ook verschillen. De walkmans komen in december op de markt en zullen naar verwachting tussen de 400 en 500 euro gaan kosten. Is nostalgie dit geld waard? Wij zijn in ieder geval blij dat Sony de Walkman de aandacht geeft die hij verdient. What an absolute legend!

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

12-09-2019 19:30