De verkiezingsstrijd is begonnen

Gouda – Op 21 maart gaan we weer naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Vanaf deze week barst de verkiezingsstrijd los. In deze verkiezingscampagne gaan we de mens achter de politiek centraal stellen. Onderstaand lanceren wij de Avatars van de twaalf lokale lijsttrekkers. Een voor een strijdvaardige figuren die op jacht zijn naar jouw stem. Wij hebben alle lijsttrekkers gevraagd: met welke (strip)figuur identificeer jij je en waarom juist die figuur? Daar komen mooie antwoorden uit. De een ziet zich als een Asterix ten strijde trekken tegen onrechtvaardigheid, de ander houdt ervan als Pippi Langkous de boel eens lekker op te schudden of wil zich als een Bob de Bouwer inzetten voor de stad. Maak kennis met de Goudse lijsttrekkers.

Jan de Laat – Berijder van een schildpad
Lijsttrekker en wethouder Jan de Laat voelt zich soms als de berijder van een schildpad, waarbij de schildpad staat voor de langzame beweging die de gemeente Gouda in Positieve zin aan het maken is. De komende vier jaar is het opnieuw nodig om de schildpad in beweging te houden en te proberen iets te laten versnellen.

Advertisements


Jan de Koning – Asterix

Tenslotte heeft Asterix overal een oplossingen voor en strijdt tegen alle onrechtvaardigheden. Maar hij gaat over tot handelen nadat hij eerst de bevolking van Gallië heeft geraadpleegd. Hij schroomt niet om tegen een overmacht ten strijde te trekken en blijft pal voor zijn principes staan. Tenslotte weet hij zelfs de Romeinen (met of zonder toverdrank) te overtuigen hetgeen in een verkiezingsstrijd wel van pas komt!


Hilde Niezen – Pippi Langkous

Pippi is niet alleen stoer en sterk, wat zeker van pas komt in de verkiezingsstrijd. Ze heeft ook duidelijk een eigen mening en houdt ervan de boel af en toe eens lekker op te schudden. Ze is eigenzinnig, eerlijk en gevoelig. Ze heeft een huis waar iedereen welkom is, haar vrienden en ook de dieren waar ze mee samenwoont.


Corina Kerkmans – Lisa Simpson

Lisa is onze campagne in een notendop. Ze is dapper en vast beraden, haar omgeving vaak ver vooruit, principieel, houdt vast aan haar idealen, is zeer milieubewust en al in 1995 op achtjarige leeftijd tegen alle stroom in vegetariër/ vegan geworden. Want Lisa ziet dieren als individuele, levende wezens met gevoel en een eigen karakter. Lisa is integer. Tegelijkertijd heeft ze ook humor. Niet onbelangrijk.


Jacques Rozendaal – Oranje vredesduif

Als SGP willen we ons inzetten om het goede voor Gouda te zoeken. In de Bijbel wordt opgeroepen om als politici de ‘vrede van de stad te zoeken’. Want als je het goede voor de stad zoekt, dan gaat het ook goed met haar inwoners. De vredesduif symboliseert deze inzet. Oranje is de partijkleur van de SGP. Vanuit een christelijke invalshoek zal de SGP het goede voor de stad zoeken. Daarom is onze verkiezingsleus: SGP #GoedvoorGouda.


Thierry van Vugt – Guust Flater

Voor D66 Gouda zijn de mensen in onze stad de strijdfiguren en helden van Gouda. Het zijn de 72000 inwoners die onze mooie stad maken, samen met bedrijven en organisaties. De gemeente en de lokale politici zijn geen helden of strijdfiguren. De politiek moet de juiste randvoorwaarden scheppen en mensen en organisaties in hun kracht zetten. Iedere inwoner heeft zijn eigen krachten en draagt in zijn eigen vorm bij. Ik heb Guust Flater gekozen om dit te symboliseren. Een gewoon, ‘normaal’ karakter. Geen held, maar iemand die naar vermogen mee doet en wil bijdragen aan de samenleving. Samen staan we sterk en maken we Gouda, ook de komende jaren, een nóg mooiere stad. Waar het ook na 750 jaar goed wonen, werken en recreëren is!


Rogier Tetteroo – Bob de Bouwer

Nu het economisch beter gaat willen we iedereen mee laten profiteren daarom moet iedereen zeker zijn van bijvoorbeeld een goede en betaalbare woning. En als we willen, kunnen we alles ‘maken’! In real life heb ik ook meer dan eens een bouwhelm op ? Bob gaat net als ik uit van samenwerken en samen doen. En vindt altijd een passende oplossing.


Huibert van Rossum – Willem van Oranje, De vader des vaderlands

Ik vergelijk me eigenlijk met niemand, maar laat me wel inspireren. De inspiratie voor Willem van Oranje haal ik uit Glas 1 en Glas 25 uit de Sint-Janskerk. Glas 1 gaat over de vrijheid van geweten voor iedereen en daarmee over de strijd van Willem van Oranje. Voor mij gaat het over hoe de overheid (gemeente) om moet gaan met de Gouwenaars. Als politiek moeten we vrijheid geven aan de Gouwenaars om met elkaar de stad te maken. Als CDA’ers willen we daar de stad mee verder helpen. Als we ons bewust zijn van ons verleden kunnen we ook gezamenlijk de toekomst maken.


Ronald Verkuijl – Stormtrooper

Allereerst omdat ik een groot fan ben van de StarWars saga en ik deze afbeelding ook bij ons thuis in de hal heb hangen. Daarnaast is het er één van velen, waarbij juist de afhankelijkheid van de vrouw of man naast je doorslaggevend is. Alleen samen met anderen zijn dingen in Gouda te bereiken. Daarom heb ik niet gekozen voor een Jedi of een bekend individu omdat ik overtuigd ben van het feit dat deze verkiezingen niet gaan om lijsttrekkers, maar om teams en de overtuigingen van alle kandidaten van een partij samen. Als Goudse VVD hebben we een krachtig team waarin de lijsttrekker net zo belangrijk is als ieder ander in dit team. De verkiezingen zijn ook vaak een periode waarin je een dikke huid moet hebben. Waar je niet om moet kijken, maar door moet gaan. Waar je de linie moet houden met de rest van het team. Door moet gaan waar anderen stoppen. Een stormtrooper, klaar voor de storm. Ik ga ervoor, als onderdeel van ons team.


Theo Krins – Sokka

Eerlijk gezegd heb ik niets met Avatars en herken ik mij hooguit in bepaalde eigenschappen van een specifiek figuur. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Sokka. Ik herken me in zijn strategische aanpak en improvisatietalent. Sokka is strijdbaar en niet bang om naar de wapens te grijpen. Als lijsttrekker heb ik ook een strijdbare houding en zet ik alles op alles om een mooie uitslag neer te zetten. Net als Sokka neem ik mijn taak serieus, maar verricht ik die met humor. In de verkiezingsstrijd in Gouda zet ik mijn ‘wapens’ in om mensen duidelijk te maken waarvoor de ChristenUnie staat, dat we ‘oog voor Gouda’ hebben. We zoeken het goede voor de stad en haar bewoners.


Lenny Roelofs – Wiske

Wiske is nieuwsgierig, soms koppig en soms dromerig. Heeft vaak het gelijk aan haar kant. Zo zie ik mezelf ook in de komende campagne.


Ed de Lange – Obelix

Obelix heeft een ideaal, een vrij dorp en Gouda’s 50+ partij wil meer aandacht voor ouderen.

(Bron Weekblad deGouda)