De Verbinding voelt zich genegeerd bij plannen Koudasfalt terrein

Burgerinitiatief De Verbinding voelt zich volledig genegeerd door het college. De Verbinding heeft net als GOUDasfalt plannen voor het Koudasfalt terrein, maar heeft zich nooit gehoord gevoeld, want het college had al een samenwerkingsverband met GOUDasfalt. Gisteravond vroeg woordvoerder Dick de Wit van De Verbinding de gemeenteraad bij het college aan te dringen op een gelijkwaardige behandeling. “Op dit moment zijn wij geen partij. Doe via een amendement een verzoek en breng ons in die positie.”

Hij zij dit tijdens een inspraakronde voorafgaand aan de verkennende raadsvergadering over de aankoop van het Koudasfalt terrein. Net als GOUDasfalt heeft De Verbinding al een plan voor het terrein dat aan de overkant van de Hollandsche IJssel ligt, tegenover de binnenstad. De Verbinding heeft zelfs in Burgland al een partij gevonden die zes miljoen euro wil investeren in de plannen. Hans van Dijk van de SP: “Mijn fractie vindt de businesscase van GOUDasfalt flinterdun, die van De Verbinding is meer solide. Waarom gaat u niet met hen in overleg?”, vroeg hij wethouder Daphne Bergman. Ook Johan Weeber van Gouda Positief stelde de vraag waarom het college in zee is gegaan met GOUDasfalt op een moment dat De Verbinding er al was. Alleen al omdat De Verbinding gelijk de grond kan overnemen. Bij GOUDasfalt duurt dat jaren.” Wethouder Bergman verdedigde de overeenkomst met GoudAsfalt: “Een garantie voor de toekomst is er niet, maar op een gegeven moment moet je ook vertrouwen geven. En los van wie of wat stellen wij de raad voor een strategische grondaankoop te doen. Deze kans is goud waard, die moeten we pakken.”

GOUDasfalt

Maud Roukens , die namens de stichting GOUDasfalt sprak, zei open te staan voor een gezamenlijke aankoop van het Koudasfalt terrein, samen met De Verbinding. “De functies die wij op het terrein willen, komen grotendeels overeen. Maar er zijn ook verschillen.”

De gemeenteraad moet begin februari een besluit nemen over de aankoop van het Koudasfalt terrein van KWS. College en KWS bereikten onlangs een akkoord over de koopsom.