De schaatsers van SC Gouda zijn klaar voor natuurijs

Vijftien schaatsers van Goudse club naar Oostenrijk

Gouda: In de komende week is het ijs op het Oostenrijkse bergmeer Weissensee het toneel van diverse toertochten en wedstrijden. De toerschaatsers van Schaats-en Skeelerclub Gouda zullen deelnemen aan de Alternatieve Elfstedentocht, een tocht over 200 km. De wedstrijdschaatsers van SC Gouda komen aan de start bij de Grand Prix-natuurijswedstrijden, een serie marathonwedstrijden op natuurijs in Oostenrijk en daarna in Zweden. SC Gouda reist met een groep van vijftien naar Oostenrijk.

De wedstrijdschaatsers van SC Gouda zullen op woensdag 28 januari van start gaan bij het Open Nederlands Kampioenschap op het ijs van de Weissensee: de Aart Koopmans Memorial, een wedstrijd over 70 km (dames) en 100 km (heren). Op zaterdag 31 januari staat de Alternatieve Elfstedentocht op het programma: dé wedstrijd over 200 km. Bij de dames zal Kirsten Velzeboer deelnemen, zij maakt haar debuut op het hoogste landelijke niveau. Bij de heren heeft SC Gouda drie troeven: Richard Boef, Sjoerd den Hertog en Timo Verkaaik. Deze marathonschaatsers hebben zich in de afgelopen maanden goed van voren laten zien bij de wedstrijden op Nederlands kunstijs. Diverse eervolle klasseringen waren hun deel. Met de vorm zit het goed en ze hebben er vertrouwen in nu het “echte werk”, schaatsen op natuurijs, is begonnen.

Advertisements

De toerschaatsers van SC Gouda zijn al maanden in training om met goed gevolg de loodzware 200 km op de Weissensee, de zogenaamde Alternatieve Elfstedentoertocht, te kunnen volbrengen. Zij hebben vele duizenden kilometers op de kunstijsbanen in Den Haag, Utrecht en Biddinghuizen getraind en daarnaast evenzoveel kilometers gemaakt op de fiets, skeelers of in de roeiboot. Goed getraind zal de groep van elf toerschaatsers op dinsdag 27 januari of vrijdag 30 januari om klokslag 07.00 starten voor hun 200 km. Een strijd tegen de elementen en tegen zichzelf.