Timios 1 – Castellum 1

Na vorige week met 4-0 te hebben gewonnen van onze eigen dames 3, speelden we zaterdag een thuiswedstrijd tegen Castellum dames 1. Bij de uitwedstrijd tegen dit team pakten we vijf punten en uiteraard waren we van plan om dit thuis te evenaren. Tijdens deze wedstrijd heeft Dorothee Kamerman fraaie actiefoto’s gemaakt. Dankjewel daarvoor!
De eerste set verliep moeizaam. Na de 4-0 overwinning van de vorige keer dachten we dat het ook deze keer makkelijk zou gaan. We moesten er echter gewoon weer voor vechten. Bij Castellum zat een groot gat in het midden waar zeker Rienke af en toe goed gebruik van kon maken. Ondanks dat bleef de stand gelijk op gaan. Ook hadden we te weinig servicedruk. Aan het einde van de eerste set koos coach André ervoor om de spelverdelers te wisselen en daarmee was het duidelijk dat de eerste set voor ons was (25-21).
De tweede set ging beter, maar ook nu misten we een stukje felheid. Gelukkig laat de stand dat niet echt zien. De tweede set wonnen we namelijk met 25-16.
De derde set ging het eerst goed en stonden we ook steeds een paar punten voor. Helaas begonnen we tegen het eind van de set veel fouten te maken. De pass kwam niet goed en de aanval werd niet goed afgemaakt. Daarnaast bleven er te veel services fout gaan. Ook een wissel van de spelverdeelsters kon niet voorkomen dat Castellum deze set met 23-25 won. Dit was echt heel jammer en zeker niet nodig geweest.
Aan het begin van de vierde set baalden we vooral van de derde set. Gelukkig zorgde dat er ook voor dat we de vierde set per se wilden pakken. Er kwam nog steeds niet helemaal uit wat er in zit, maar gelukkig was het genoeg. De vierde set wonnen we met 25-16.
Het blijft jammer van de derde set. Het was niet nodig geweest en het is zonde dat we steeds één punt laten liggen. Gelukkig zijn de andere vier punten wel in de pocket. We staan op dit moment derde in het klassement. De nummer twee inhalen gaat heel lastig worden, maar wij gaan er voor! Onze volgende wedstrijd is vrijdag 30 januari om 19.00 uur in de Houtrust sporthal en juist bij uitwedstrijden is aanmoediging van harte welkom!