De Krant van Gouda wordt Weekblad deGouda

Vandaag (19 mei) is de laatste De Krant van Gouda uitgebracht. Vanaf volgende week, 26 mei, ligt het weekblad deGouda in de bus. Een mooi vormgegeven, handzaam en compact weekblad dat natuurlijk helemaal Gouds is. Een ander formaat, een frisser uiterlijk, maar met een inhoud zoals iedereen die al even gewend is.

De naams- en formaatverandering komen in het jaar dat de krant tien jaar bestaat. In 2006 rolde de eerste De Krant van Gouda van de persen. In 2015 werd de krant onder de huidige uitgever, Garro Wiersema, flink gemoderniseerd. Zowel wat betreft de vormgeving als de inhoud.

Weekblad deGouda
De volgende stap gaan we nu zetten: we gaan over op een handzamer en compacter formaat. Een ‘nieuw maatje’, met een naam die daarbij past: weekblad deGouda. Gemaakt in Gouda, door en voor Gouwenaars.

Advertisements

Garro Wiersema: “We zijn een Gouds bedrijf dat verbinding maakt tussen inwoners onderling en tussen inwoners en ondernemers. Dat doen we tegenwoordig via alle vormen van digitale en analoge media. De krant zal steeds meer een blad worden waarin je nieuws en achtergronden over Gouda kunt terugvinden. Daarbij hoort onder meer een ander, compacter formaat. Een sterke wens die is gebleken uit onderzoek onder onze lezers en adverteerders.”

“Het nieuwe maatje deGouda is niet alleen prettig om te lezen maar ook een uitstekend medium voor lokale ondernemers om te adverteren. Iedere ondernemer moet een plekje kunnen vinden in deGouda. De advertentietarieven zijn hierop afgestemd en uiterst aantrekkelijk te noemen.”