‘De Goudse start in juni met aanpak winkelpanden’

De Goudse Verzekeringen wil in juni starten met de renovatie van het winkeldeel aan het Stationsplein. Daarin zijn nu ANWB, Multicopy The Communication Company en Arriva Store gevestigd. Het contract met de ANWB en Multicopy is per 1 mei opgezegd, laat een woordvoerder van De Goudse weten.

De Goudse denkt in juni te starten met de aanpassingen aan de infrastructuur. Die aanpassingen zijn nodig voor de uitbouw van de gevel over de hele lengte van het pand. In een van de ruimtes komt volgens De Goudse een horeca gelegenheid. “We denken aan een lunchroom.”

De ANWB wil wel in Gouda blijven: “Wij streven ernaar om zo lang mogelijk op de huidige locatie open te blijven.” Wat Multicopy The Communication Company doet is nog onduidelijk. Ze zijn nog niet op de hoogte gesteld van de exacte plannen van De Goudse. Wel denken ze na om eventueel naar een bedrijventerrein te verhuizen en meer de zakelijke markt op te gaan. Arriva laat in een schriftelijk reactie weten: “Het is op dit moment nog niet bekend of en hoe de verbouwing gevolgen heeft voor de ruimtes die wij huren.”

De aanpak van de winkelpanden staat volgens De Goudse los van de plannen van de gemeente voor de herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied. Vorige week presenteerde de gemeente deze plannen aan de omwonenden.