De Goudse Schouwburg en So What! gaan samenwerken

Gouda – Afgelopen jaar hebben zowel So What! als De Goudse Schouwburg hun jubileum gevierd en sinds de komst van de nieuwe programmeur bij de schouwburg, Paul Stolwijk, wordt er actief gezocht naar samenwerkingen binnen Gouda. So What! werd al snel benaderd en samen met Gerben Roskam, programmeur van So What!, werd gezocht naar iets nieuws, iets wat de verschillende cultuurinstanties en hun bezoekers verbindt. Daar is een samenwerking op gebied van programmering uitgekomen.

De Goudse Schouwburg en So What! starten het komende seizoen 2018-2019 een pilot waarbij ze verschillende optredens en uitvoeringen samen programmeren en ondersteunen. Er worden gezamenlijk zes optredens georganiseerd in So What! en zes optredens in De Goudse Schouwburg. Door deze samenwerking hopen beide partijen een bijzondere mix te creƫren tussen de bezoekersgroepen en dat muziekliefhebbers samenkomen in beide cultuurinstellingen.

Gezamenlijk programma

Op 5 mei verschijnt het programma van seizoen 2018-2019 van De Goudse Schouwburg, maar er wordt alvast een tipje van de sluier gelicht rondom het gezamenlijke programma. De volgende optredens/voorstellingen zijn uit de nieuwe samenwerking voortgekomen:

In De Goudse Schouwburg worden de volgende optredens gezamenlijk gepresenteerd:
Dinsdag 4 december: Racoon
Zaterdag 8 december: Tangarine: Uiteen
Dinsdag 18 december: Spinvis – In werkelijkheid
Woensdag 16 januari 2019: Lakshmi – Adem
Woensdag 6 februari 2019: Bruce Springsteens Born in the USA (Legendary Albums Live)
Donderdag 25 april 2019: The Kik Hertaalt!

In So What! zullen de volgende optredens* gezamenlijk worden gepresenteerd:
Vrijdag 21 september: Marble Sounds
Vrijdag 5 oktober: Bettie Serveert
Vrijdag 9 november: Lucky Fonz III

*De podiumplanning van So What! wordt altijd zes maanden van te voren gemaakt. De overige drie acts die in samenwerking met De Goudse Schouwburg worden georganiseerd, worden in het najaar bekend gemaakt.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

25-04-2018 09:26