De Chocoladefabriek verwelkomt de 250.000e bezoeker

Binnen 8 maanden na de opening door H.K.H. Prinses Laurentien op 28 februari jl. en circa 3 maanden eerder dan verwacht, mocht de Chocoladefabriek op zaterdag 25 oktober om 13:30 uur al de 250.000e bezoeker begroeten: de heer De Koning, met zijn dochter.
De heer De Koning komt in de Chocoladefabriek om boeken te lezen en lenen en af en toe heerlijk te lunchen bij Kruim. Voorheen maakte hij vooral gebruik van de Bibliotheek in Bloemendaal, maar combineert nu een bezoek aan de stad vaak met een bezoek aan de Chocoladefabriek.
Namens alle bewoners van de Chocoladefabriek overhandigde Nan van Schendel, directeur van de Bibliotheek Gouda, de heer De Koning een bos bloemen, een boekenbon, een waardebon van Kruim en een bijzondere uitgave door de Drukkerswerkplaats van een boek van Ger Kleis.
De Chocoladefabriek is sinds maart 2014 het onderkomen van de Stadsbibliotheek van Gouda, het Streekarchief Midden-Holland, de Drukkerswerkplaats en Kruim – eten & drinken. Het is een plek waar kennis en ideeën worden gevormd en gedeeld. Waar ontmoeten en verbinden centraal staan. En met succes: binnen korte tijd is de Chocoladefabriek uitgegroeid tot een bruisende ontmoetings- en verblijfsplek.