De bouw van het stadsstrand en strandpaviljoen is begonnen

Gouda – Het is inmiddels bekend: we krijgen ons eigen stadsstrand in Gouda. Reden genoeg voor weekblad deGouda om een kijkje te nemen op het terrein van GOUDasfalt. 

Nu de handtekeningen staan, kan de ‘bouw’ van het stadsstrand en strandpaviljoen eindelijk beginnen. “We zijn zo ontzettend blij dat alles nu rond is, dat we nu hard aan de slag moeten om het stadsstrand aan te leggen”, aldus Peterpaul Kloosterman, initiatiefnemer van GOUDasfalt. 

Inmiddels zijn ze ook begonnen met de bouw van het strandpaviljoen. Jeroen Hotze, eigenaar van Rederij de Vrijheid en het nieuwe pand, laat weten dat de fundering inmiddels gelegd is. “Het is zo ontzettend gaaf om nu te starten met de bouw. Elke dag krijgen we nieuwe ideeën over hoe we het willen hebben.”

Advertisements

Het stadsstrand is toegankelijk voor iedereen en wordt een openbare plek. “Wel is het zo dat er geen alcohol gedronken mag worden. Dat kan alleen op het terrein van het strandpaviljoen. Dat heeft met vergunningen te maken”, aldus Peterpaul en Jeroen. 

De aankomende maanden wordt nog even aanpoten, want in april moet het klaar zijn. Bekijk ons beeldverslag over de bouw hier: