Cursus ‘Puber in huis’

Gouda – Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Gouda organiseert vanaf 4 juni de cursus ‘Puber in huis’, voor ouders met kinderen tussen de 12 en 18 jaar.

De puberteit is een periode van grote veranderingen, voor pubers en hun ouders. Het lichaam van de puber verandert en ook het brein en gevoelsleven maken grote sprongen. Pubers ontwikkelen zich naar zelfstandigheid, krijgen een eigen mening en nemen niet meer alles van hun ouders aan.

Veel ouders ervaren de puberteit als een lastige maar vooral ook risicovolle periode, waarin het opvoedspoor soms tijdelijk zoek is. Als ouder pendel je vaak heen en weer tussen begeleiden en loslaten, met vallen en opstaan. Waar doe je goed aan?

In de cursus ‘Puber in huis’ worden de veranderingen die pubers en hun ouders doormaken geschetst en toegelicht. Het is een praktische cursus waarin gesproken wordt over alledaagse opvoedsituaties. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur (19.30 tot 21.30 uur) en kost 20 euro p.p. (m.u.v. niet subsidiërende gemeenten). Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

01-05-2018 10:29