Cornelis Ketelstraat in Gouda wint Aviko Buurttafel

Gouda – Bewoners van de Cornelis Ketelstraat in Gouda werden gisteravond getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje. Een kleurrijke Foodtruck, langgerekte houten tafels, vrolijke klanken van een live gitarist en heerlijke, versbereide gerechten: het waren de ingrediĆ«nten voor een uniek samenzijn met de buurtbewoners. Bewoonster Judith Killesteijn won een Aviko Buurttafel en bezorgde hiermee haar straat een avond vol gezelligheid.

De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat met haar Buurttafelcampagne mensen wil verbinden door de liefde voor eten met elkaar te delen en samen plezier te beleven. Op www.aviko.nl kun je laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de 40 Buurttafels.

De Cornelis Ketelstraat viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar gisteravond, 31 augustus, de straat in. Volgens bewoonster Judith staat de straat bekend in Gouda als een hechte straat. Buurtbewoners zetten zich actief in om leuke evenementen te organiseren en daarvoor worden zij nu bedankt met de Buurttafel. Vijftig medebewoners schoven aan aan de langgerekte en kleurrijk gedekte tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.

Dat het initiatief van de Buurttafel aansluit bij de behoefte van veel Nederlanders, blijkt wel uit onderzoek dat bureau SAMR onlangs uitvoerde. Ruim een kwart van alle Nederlanders zou graag meer contact met zijn buren willen hebben. En ruim 67% vindt dat je elkaar beter leert kennen door samen te eten. Meer praten en eten met de buren maakt de buurt volgens het onderzoek gezelliger en draagt bij aan de veiligheid.

De Aviko Buurttafel campagne loopt nog tot en met 31 augustus. Kijk op www.aviko.nl voor alle informatie.