Coornhert Gymnasium grijpt net naast titel Nederlands Debatkampioen

Afgelopen zaterdag 23 januari kwamen de Goudse scholen het Coornhert Gymnasium en het Chr. Sg. De Goudse Waarden in actie op de finale van het NK Debatteren voor Scholieren op de Universiteit Utrecht. Het debatteam van het Coornhert behaalde uiteindelijk de tweede plek en ging het met zilver naar huis. Het Ch. Sg. De Goudse Waarden eindigde op de 27eplek.

Na een zinderend finaledebat tussen het Coornhert Gymnasium en het Utrechts Stedelijk Gymnasium, gingen de scholieren uit Utrecht voor de derdemaal op rij met de winst naar huis. Hoewel beide debatteams volgens voorzitter Roderik van Grieken retorisch heel sterk waren, nam het team van het Utrechts Stedelijk Gymnasium de jury beter mee in de verhaallijn.

Het NK Debatteren voor Scholieren is de grootste scholierencompetitie voor de bovenbouw havo/vwo en wordt sinds 1998 jaarlijks georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut, met steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Ministerie van Veiligheid en Justitie. De Universiteit Utrecht moedigt scholieren graag aan extra activiteiten te ontwikkelen naast hun schoolcarrière en is daarom gastheer voor deze finale van het NK Debatteren voor Scholieren.

Advertisements