Contactloos betalen tijdens collecteweek KWF

Gouda – Van zondag 3 tot en met 9 september is de collecteweek van KWF Kankerbestrijding. Omdat steeds minder mensen contant geld in huis hebben, breidt KWF de betaalmogelijkheden uit met een innovatieve collectebus. Deze nieuwe collectebussen hebben drie manieren waarop geld kan worden gedoneerd: contactloos betalen, met pincode en met contant geld. Gouda is door KWF uitgekozen als één van de 56 testgemeenten.

“Veilig en eenmalig geven aan de collectant wordt steeds makkelijker”, zegt Sietie Janssen, voorzitter van de vrijwilligers afdeling van KWF in Gouda. “In aanvulling op de reguliere collecte, heeft onze afdeling nu ook een digitale collectebus op https://kwf.digicollect.nl/kwf-afdeling-gouda die via onze Facebook pagina wordt gedeeld: facebook.com/kwfafdelinggouda.

De KWF-collecteweek is een enorme operatie waarbij 80.000 collectanten huis-aan-huis, op straat en online het belang van meer geld voor onderzoek naar en bij kanker onder de aandacht brengen. Nieuwe doorbraken zijn belangrijk om mensen met kanker meer tijd te geven.