Collecte in Waddinxveen voor het Oranje fonds

Van 20 tot en met 25 oktober zal Kinderboerderij Dierendal voor het Oranje Fonds collecteren in Waddinxveen. 50 procent van het opgehaalde bedrag maakt het Oranje Fonds direct over naar Dierendal Daarmee kan Dierendal de reserves aanvullen. De andere helft van de opbrengst besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in Zuid-Holland Giften worden zo voor 100 procent besteed en blijven altijd dichtbij.

Het is voor het eerst dat het Oranje Fonds gaat collecteren. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stichtingen en verenigingen bieden kansen aan mensen die door tegenslag buiten de boot dreigen te vallen. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. Door nu samen geld op te halen kunnen we hen extra ondersteunen. Alle giften samen hebben zo een enorm maatschappelijk effect.”

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.

Advertisements