Cheque voor Houtmansplantsoenconcerten

Gerrit van Malkenhorst nam dinsdagmorgen 10 mei namens de organisatie van de Houtmansplantsoenconcerten een cheque van 2.100 euro in ontvangst. Hij kreeg de cheque van Annemarie Hagoort, voorzitter van de Goudse Business Club. Jaarlijks wordt tien euro van het bedrag dat de ondernemers betalen voor hun lidmaatschap van de GBC aan een goed doel geschonken. Dit jaar zijn dat de Houtmansplantsoenconcerten.

Peter Ottenbros, ook van de Houtmansconcerten, zegt blij te zijn met het bedrag. “We kunnen niet zonder sponsoren. De concerten zijn gratis. We leven van subsidie en sponsorgeld.” Niet alleen de artiesten moeten worden betaald, er worden ook steeds hogere eisen aan de organisatie van de concerten gesteld. Veiligheidsplannen, goede toiletvoorzieningen, het zijn allemaal zaken die ook op het budget drukken. “Daardoor is extra ondersteuning aantrekkelijk”, zegt Peter Ottenbros.

Joris Linssen en Caramba
De Houtmansplantsoenconcerten zijn succesvol. Jaarlijks komen er zo’n 10.000 bezoekers op af. Dit jaar gaat de concertserie van start op zondag 26 juni. Het seizoen wordt geopend met een optreden van Joris Linssen en Caramba. De concertserie gaat door tot en met zondag 28 augustus.

Advertisements