CDA Gouda: Luid de klokken op Oudjaarsavond

Gouda – Oud en Nieuw 2020/2021 zal er dit jaar anders uitzien dan normaal. Geen grote gezelschappen, geen vuurwerk, geen feest in de stad. Het coronavirus dwingt ons dit jaar tot een ingetogen jaarwisseling.

In verschillende plaatsen in Nederland nemen gemeenten het initiatief om de kerkklokken te luiden tijdens de jaarwisseling. Eerder deze week werd beken dat de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk en Woerden met klinkende klokken het nieuwe jaar in zullen gaan. De Goudse christendemocraten vinden dit ook een goed idee voor Gouda.

Raadslid Niels Honkoop heeft om deze reden gevraagd aan burgemeester Verhoeve om de Goudse kerkklokken te luiden op Oudjaarsavond. “Zie het maar als stil protest tegen het coronavirus, of als teken van eenheid en hoop voor een beter jaar. Laten we 2021 niet in stilte beginnen. In andere gemeenten doen ze het al. Waarom niet ook in Gouda?” zegt Honkoop.

Advertisements

Normaal gesproken heeft de burgemeester vier weken de tijd om vragen van raadsleden te beantwoorden. Maar aangezien de jaarwisseling al over twee weken plaatsvindt, heeft Honkoop verzocht de vragen voor 1 januari 00:00 uur te beantwoorden.

18-12-2020 13:40