Burgemeester Verhoeve tevreden over naleving Corona-regels in Gouda

Het weekend bracht drukke stranden, rijen in Amsterdamse parken en drukbezochte tuinmarkten. De burgemeesters van Amsterdam, Rotterdam en Noordwijk spraken bezoekers aan op hun verantwoordelijkheid. Wij vroegen burgemeester Verhoeve: hoe vindt hij het eigenlijk gaan in Gouda?

“We zien in Gouda dat het merendeel van de Gouwenaars zich gelukkig goed weet te houden aan de regels van de Rijksoverheid”, schrijft de burgemeester in een reactie. Hij verwijst naar de Goudse markten op donderdag en zaterdag, die beiden hebben ‘gewerkt volgens de richtlijnen’. “De kramen stonden ruim uit elkaar en zo waren er afstandslijnen op de grond aangebracht. Het was relatief rustig op de markt, met af en toe een piekmoment, en bezoekers hielden zich ook zo veel mogelijk aan de richtlijnen”.

Minder
Toch zijn er ook plekken waar het minder gaat, schrijft Verhoeve: “Denk aan de supermarkten of speelveldjes. We zullen bij de detailhandel nog een keer onder aandacht brengen dat navolging van de 1,5 meter en overige richtlijnen erg belangrijk zijn”. Voor de officiële sportvelden gelden andere regels: “Zij vallen onder de noodverordening en zijn afgesloten. Wanneer hier geconstateerd wordt dat hier mensen aanwezig zijn, zullen zij worden weggestuurd”.

Advertisements

Niet naar buiten
Tenslotte wil de burgemeester nogmaals benadrukken dat de regels die gelden er niet voor niets zijn: “Ook al is het buiten prachtig weer en is de verleiding groot om massaal naar buiten te gaan: doe dat niet. Het coronavirus krijgen we alleen onder controle als we allemaal doordrongen zijn van onze eigen rol en verantwoordelijk daarin. Dus houdt 1,5 meter afstand, was je handen heel vaak en ga niet naar buiten als het niet nodig is”.

De gemeente zet zolang de noodverordening van kracht is vier extra boa’s in, in de weekenden. Om te monitoren, mensen aan te spreken en indien nodig boetes uit te delen

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

23-03-2020 18:45