Burendag vieren in Gouda

Ook Gouwenaren kunnen dit jaar weer meedoen met Burendag. Deze tiende editie valt in het weekend van 26 september en is bedoeld om buren dichter bij elkaar te brengen.

Een groepje buren bedenkt een activiteit of evenement, zoals een sportdag voor kinderen, het maken van een buurtbankje of een gezellige bbq voor de hele straat. Het Oranje Fonds en Douwe Egberts stellen hier een bijdrage tegenover van maximaal 450 euro. Het aantal aanvragen loopt hard, wacht dus niet te lang met aanmelden. Ga naarwww.burendag.nl voor de voorwaarden en aanmelden.

Goudse aanmeldingen
In Gouda wordt bijvoorbeeld in Korte Akkeren de buurtmoestuin opgefleurd om elkaar beter te leren kennen, aan het Raam wordt een zeskamp georganiseerd en de buren van de Rhijnvis Feithstraat gaan de straat versieren en na afloop barbecueën.

Advertisements

Vergunningen
Mogelijk hebben sommige ideeën een vergunning nodig van de gemeente of er moet een ‘melding’ worden gedaan. Naast de aanmelding bij Burendag moet dit los aangevraagd worden, zie www.gouda.nl/evenementenvergunning.