Do.16-07: Zomerwaterwandeling Haastrecht

“Trek de stoute schoenen aan”
Zomeravondarrangement 1815 op 16 juli

Omdat het op 16 juli nog lang licht is, verandert deze maand de geplande aanvangstijd van het maandelijkse Waterwandelarrangement 1815. De start is om 16.30 uur bij de bushalte in Haastrecht, bij de rotonde. Café De Vlist zorgt voor het verrassingsmenu ‘1815’. Behalve wandelen en enkele toelichtingen onderweg bezoekt het gezelschap tijdens de circa 7 km lange route Kaasboerderij Vlist en de Boezemmolen. Aan het eind van de avond is er een rondleiding door het Gemaal.

Tijdens dit Jaar van de Waterlinies brengt watergids Marina Perdijk tijdens de wandeling de boeiende watergeschiedenis op de grens van Zuid-Holland en Utrecht tot leven. Ze vertelt onderweg over de nog zichtbare restanten van de Oude Hollandse Waterlinie, zoals de Koeneschans en waarom polders onder water worden gezet. De eerstkomende wandeling langs de Vlist en door het natuur- en waterbergingsgebied Hooge Boezem op 16 juli a.s. start voor de verandering aan het eind van de middag.

Advertisements

Aanmelden kan bij Lyanne de Laat, E ll.merla@planet.nl of T 06 3001 3037. De andere keren zijn 20 augustus, 17 september en 15 oktober van half 12 tot half 5. Ook is dit Waterwandelarrangement 1815 voor groepen vanaf 4 personen op afspraak te boeken.