Brouwerij de Molen geeft kijkje achter de schermen tijdens AH Buitendag

Bodegraven – – Dagelijks belanden allerlei verse producten vanuit de supermarkt in onze keukens. Maar waar komen al deze producten eigenlijk vandaan? En hoe worden ze geteeld of gemaakt? Tijdens de AH Buitendag op maandag 2 april (Tweede Paasdag) kan iedereen, jong en oud, op lokale ontdekkingstocht bij Brouwerij de Molen in Bodegraven.

Zij openen hun deuren om te laten zien hoe gepassioneerd ze zijn over hun producten en welke belangrijke rol zij spelen in het landelijke productieproces. Dit educatieve en laagdrempelige dagje uit is gratis en aanmelden kan vanaf nu via www.ah.nl/buitendag.

De AH Buitendag geeft een uniek kijkje in de keuken van lokale ondernemers. Ontdek tijdens workshops en proeverijen het gevarieerde lokale aanbod dat, verspreid door heel Nederland, in supermarkten en bij de consument belandt. Zo is iedereen welkom bij Brouwerij de Molen in Bodegraven. Neem hier een kijkje in het brouwproces van de verschillende speciale biertjes.

John Brus, eigenaar bij Brouwerij de Molen: “In 2004 zijn wij gestart met Brouwerij de Molen en draaien al vrijwel sinds het begin mee in de internationale top van craft bierbrouwerijen. We brouwen dagelijkse andere bieren en vertellen je graag hoe dat in z’n werk gaat. Na afloop proef je natuurlijk een van de bieren in ons brouwcafé, prachtig gelegen aan de Oude Rijn!”

Herkomst van eten en drinken centraal
Tijdens de AH Buitendag geeft Albert Heijn Nederland de gelegenheid om te ontdekken wie het gezicht is achter de vele producten uit hun eigen regio. Op vele locaties worden daarnaast leuke activiteiten georganiseerd zoals rondleidingen, proeverijen en demonstraties. Wegens het succes van vorig jaar, toen ruim 80.000 Nederlanders de AH Buitendag bezochten, is het aantal deelnemers dit jaar uitgebreid.

Iedereen die op Tweede Paasdag een kijkje wil nemen bij één van de bedrijven bij hem of haar in de buurt, kan zich via de website gratis inschrijven voor een rondleiding bij één van de deelnemende boeren, telers, tuinders of andere leveranciers in de regio, verspreid door het hele land. Meer informatie over de AH Buitendag is te vinden op www.ah.nl/buitendag.

Bezoek aan de brouwerij is voor minderjarigen alleen toegestaan onder begeleiding van een volwassene. Het nuttigen van alcohol door personen onder de 18 is niet toegestaan.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via persbericht@goudafm.nl