Brons voor marathonschaatser Sjoerd den Hertog

Gouda/Utrecht – Bij de vierde wedstrijd in de KPN Marathon Cup, de hoogste landelijke marathoncompetitie, was het eindelijk raak voor de 25-jarige Gouwenaar Sjoerd den Hertog: hij reed naar de bronzen plek op het podium.

Kampenaar Gary Hekman won de wedstrijd en verwees Eemdijker Evert Hoolwerf en SC Gouda-lid Den Hertog naar het zilver en brons. In de wedstrijd over 125 ronden op het zware ijs van De Vechtsebanen in Utrecht was Den Hertog steeds attent aanwezig in de kopgroep die een rondje voorsprong nam op het peloton en in de spannende slotfase beslag legde op de derde plek in de daguitslag.

“Voor nu ben ik tevreden”, aldus de Gouwenaar die al enkele jaren in Groningen woont vanwege zijn studie. Het seizoen is nog lang en zijn vizier is gericht op de belangrijkste wedstrijden, zoals het Nederlands Kampioenschap op Nieuwjaarsdag en de wedstrijden op natuurijs in Oostenrijk en Zweden in januari en februari van het nieuwe jaar.

Advertisements

De overige Gouwenaars wisten te finishen in het peloton: Sjors van der Meer en Tom den Heijer bij de Beloften, Timo Verkaaik in de Topdivisie en Kirsten Velzeboer en Lianne van Loon in de Regiotopwedstrijd. (foto Bert Kool)