BPD gekozen als ontwikkelaar voor 75 woningen in Westergouwe

Gouda – In de wijk Westergouwe komen in totaal 4.000 woningen. De gemeente Gouda heeft na een marktverkenning voor Westergouwe fase 3 gekozen voor het kwalitatief hoogwaardige planvoorstel “Het Carré van Westergouwe” van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Vandaag tekenen zij het samenwerkingscontract. In het planvoorstel van BPD is bijzondere aandacht voor betaalbaar wonen, duurzaamheid en eigentijdse architectuur.

Wethouder Tetteroo van de gemeente Gouda: “Wij hebben voor het plan van BPD gekozen omdat zij in hun voorstel een mooie mix aan woningtypologieën en prijsklassen op een creatieve wijze binnen de stedenbouwkundige structuur hebben ingepast. Hiermee wordt Gouda voor een bredere groep mensen aantrekkelijk om te wonen. De vraag naar betaalbare woningen is groot, daarom zijn we verheugd dat de helft van het woningprogramma in het betaalbare segment valt. Door de verschillende woonmilieus ontstaat een inclusieve en duurzame wijk, waar mensen prettig wonen.”

Beleving openbare ruimte
Bas Kalter, ontwikkelingsmanager bij BPD: “Ons planvoorstel betreft een mix van grondgebonden woningen en appartementen. Hierdoor ontstaat een breed aanbod aan woningproducten, waarmee goed ingespeeld wordt op de vraag vanuit starters en senioren. Het ‘Carré van Westergouwe’ faciliteert hiermee ontmoetingen tussen jong en oud en levert een bijdrage aan een inclusieve woonomgeving. Beleving en gebruik van de openbare ruimte vormde voor ons een belangrijke inspiratiebron bij het vormgeven van het carrévormige woonblok.”

Advertisements

Eigentijdse, duurzame architectuur
De eigentijdse architectuur van Van Egmond Architecten uit Noordwijk, wordt vormgegeven met robuuste gevels en omringd door groen en water. In het “Carré van Westergouwe” kun je stads wonen in een ingetogen sfeer. Er komen levensloopbestendige appartementen, starterswoningen, park- en kadewoningen. Alle woningen grenzen met de tuinzijde aan de besloten binnenruimte van het carré. Auto’s worden geparkeerd in het parkeerhof, dat grenst aan de achtertuinen. Hierdoor staan de auto’s uit het zicht en is er veel ruimte rondom het carré voor groen en water. Een met groene poorten en herkenbare hoekwoningen gemarkeerd wandel- en fietspad doorkruist het carré. Het appartementencomplex in de zuidhoek heeft een gemeenschappelijke daktuin.

Optimaal duurzaam
Kalter: “Als grote gebiedsontwikkelaar voelen wij ons verantwoordelijk voor verduurzaming van de samenleving. We kiezen voor energiezuinige woningen die klimaatadaptief en natuurinclusief gebouwd worden, en richten de woonomgeving zo in dat bewoners optimaal kunnen genieten van de groene en waterrijke openbare ruimte. Alle woningen zijn heel energiezuinig: nul-op-de-meter. In de appartementen is het aandeel fossiele energie in het energiegebruik nihil (BENG 2=0). Kopers kunnen gebruikmaken van de Rabo Groenhypotheek, waarbij ze korting krijgen op de hypotheek.”

14-04-2021 17:01