Bouw tijdelijke woningen Winterdijk vertraagd

Gouda – De bouw van tijdelijke woningen door Mozaïek Wonen op de locatie van de voormalige technische school aan de Winterdijk is vertraagd. Werd in juli dit jaar nog gesproken over oplevering in de eerste maanden van 2021, nu wordt het waarschijnlijk pas september 2021. “Er is een gigantische vraag naar tijdelijke woningen, zeker van deze kwaliteit”, verzucht wethouder Rogier Tetteroo.

Volgens de wethouder heeft de fabriek die is gecontracteerd inmiddels een extra productielijn geopend. Desondanks is de vraag naar woningen van deze bouwkwaliteit zo hoog dat de bouw langer zal duren dan verwacht.

In de tussentijd begint de gemeente al wel met de voorbereidingen aan het terrein. Zo wordt het terrein bouwrijp gemaakt en wordt een permanente brug aangelegd. Op dit moment is Winterdijk 14 namelijk alleen bereikbaar via de entree van het buurkavel.

Advertisements

Op de locatie worden volgend jaar 60 tijdelijke sociale huurwoningen gebouwd door woningcorporatie Mozaïek wonen. De ontwikkelovereenkomst voor het project wordt vandaag voor akkoord aangeboden aan de gemeenteraad.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

23-09-2020 14:40