Bijzondere run voor kinderen tijdens CheeseChallenge

Voor de tweede keer wordt het sportevenement CheeseChallenge georganiseerd. Bijzonder aan het evenement op zaterdag 18 juni is de Kids Run. Wilco Tanis is cardioloog en een van de organisatoren van het evenement. Hij legt uit waarom bewegen voor kinderen zo belangrijk is.

Het doel van de CheeseChallenge is het stimuleren van kinderen en volwassenen om meer te sporten. Bijzonder dit jaar is de Kids Run (vanaf acht jaar, vier kilometer). De opbrengst gaat o.a. naar de Stichting MEEDOEN die kinderen van minderbedeelde ouders ondersteunt: “De kinderen lopen ten bate van andere kinderen die dat niet kunnen betalen”, zegt organisator Wilco Tanis (cardioloog bij het HagaZiekenhuis in Den Haag). Tanis ziet dat kinderen zittend opgroeien achter computerschermen, een ongezond voedingspatroon aannemen, weinig of nauwelijks sporten en daardoor vaak te dik zijn. “In onze beroepsgroep maken we ons zorgen over de leefgewoontes van kinderen. Zwaarlijvigheid vergroot de kans op hart- en vaatziekten en diabetes.” Ook volwassenen zijn te dik zijn. Die hebben extra verhoogde kans op hartinfarcten. “Ik zie ze vaak na zo’n infarct, maar het is natuurlijk veel beter om ernstige ziektes preventief aan te pakken en zo te voorkomen.”

Tafelronde Gouda
Wilco Tanis is lid van de Tafelronde 29 in Gouda, een vereniging die onderlinge vriendschap bevordert en tegelijkertijd stimuleert dat kennis, ervaringen en meningen worden uitgewisseld en die zo bijdraagt aan de ontwikkeling en ontplooiing van haar leden. Hem is gevraagd om het evenement mede te organiseren: “Dan neem je ook een stukje van je professie mee en dat probeer je erin te verwerken. Daarom vind ik het belangrijk om dit evenement te organiseren voor, met name de kinderen, maar ook de volwassenen.” Hij werkt al drie jaar als cardioloog en is hoofd van de polikliniek Cardiologie van het HagaZiekenhuis.

Advertisements

Opbrengst
De opbrengst gaat voor de helft naar Stichting MEEDOEN Gouda en de andere helft gaat naar de restauratie van de atletiekbaan van AV Gouda, beide organisatoren van het evenement. CheeseChallenge wordt gehouden in het Groenhovenpark. Aanmelden en meer informatie op www.cheesechallenge.nl