Bewoners Vogelbuurt hebben last van onoverzichtelijk kruispunt

Bewoners van de Vogelbuurt ondervinden veel hinder van de drukke en onoverzichtelijke situatie op de kruising Onder de Boompjes met de Koningin Wilhelminaweg en de Industriestraat, richting de Praxis, Action, Cyclus en Leen Bakker. Dit verkeerspunt is zeer druk geworden, vinden ze zeker na de komst van de Action naar de Goudkade.

Buurtbewoners vergelijken het oversteken van de kruising met Russische roulette. Het is lastig om alles te overzien. Trea de Jong is hier, terwijl ze met haar dochter achterop de fiets probeerde over te steken, aangereden. Gelukkig kwam ze er met een paar schrammen vanaf. “Er zijn hier geen zebrapaden of verkeerslichten, terwijl het heel onoverzichtelijk is. Voor zowel de fietsers als de auto’s. Auto’s rijden hier sowieso harder dan de vijftig kilometer die is toegestaan.”

Buurtbewoners geven aan tegenwoordig een paar honderd meter om te rijden als ze de wijk uit willen. Ze proberen dit drukke kruispunt zoveel mogelijk te mijden. Er gebeuren regelmatig ongelukken op dit kruispunt. Het wachten is, zeggen de buurtbewoners, op het eerste fatale ongeluk.

Meer over gevaarlijke verkeerssituaties in Gouda is te lezen in de Krant van Gouda van 25 februari. Ook onveilige verkeerssituaties melden? Dat kan via info@dekrantvangouda.nl, onder vermelding van Gevaarlijke verkeerssituaties.