Bert en Simon Duits clubkampioen jeu de boules

Op zondag 19 april werd bij Jeu de Boules Vereniging Gouda het clubkampioenschap doubletten gehouden. Met een zonnetje en weinig wind gingen 22 team met elkaar de strijd aan. In de eerste ronde vielen een paar sterke teams door de mand en gingen enkele niet als favoriet te boek staande teams door naar de volgende ronde. Van de 22 dus nog 11 teams over voor het kampioenschap. In de 2e ronde een hevige strijd en grote teleurstellingen. Nog maar 5 teams in de strijd voor de grote beker. Na de 3e en 4e ronde waren de finale plaatsen bekend. Konden de titelhouders van 2014 hun titel prolongeren? In de finale ontstond een verwoede strijd tussen de kampioenen van 2014 , Thom Dessing en Peter Johan Ugen en vader en zoon Duits. Na een gelijk opgaande strijd trokken Simon en Bert Duits uiteindelijk aan het langste eind, 13-11 en kampioen doubletten 2015 . In de strijd om de 3e plaats op de baan, Rietje Vermeulen en Hans Klaassen tegen Aart den Boon en Joao Nunes Guerreiro. Rietje en Hans gaven goed partij in deze spannende partij maar uiteindelijk eisten Aart den Boon en Joao Nunes Guerreiro de 3e plaats voor zich op.

JBV Gouda kan terugkijken op een geslaagd toernooi met vele belangstellenden langs het veld. Nadere informatie vindt u op www.jbvgouda.nl.

Op zaterdag 1 augustus organiseert JBV Gouda het 6e Open Gouds Kampioenschap Jeu de Boules. Iedereen kan hieraan meedoen. Inschrijven kan via www.jbvgouda.nl.