Bekende Goudse gezichten op SGP-kandidatenlijst

Gouda – De SGP-leden van de afdeling Gouda hebben op 5 oktober de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld. Nieuwe gezichten zijn onder meer de Goudse vastgoedondernemer Cor Verkade die in de vorige periode nog op de CDA-lijst stond, en Job Koppejan, eigenaar van boekhandel Smit.

De lijsttrekker, Jacques Rozendaal (33), was al in april dit jaar gekozen. Op de tweede plek komt Harold Hooglander (44). Hij is beleidscoördinator visserij bij het Ministerie van Economische Zaken en burgerraadslid sinds 2015. Op plaats 3 komt Martin de Jong (26), beleidsmedewerker financiën bij de gemeente Rotterdam. Hij is nieuw op de lijst. Een ander nieuw gezicht is de bekende Goudse vastgoedondernemer Cor Verkade (50). Hij heeft er bewust voor gekozen om op de SGP-lijst te staan en komt op de 9e plek. Ook Job Koppejan (40), eigenaar van boekhandel Smit, is nieuw en staat op de 14e plek. De huidige fractievoorzitter Arjan Versteeg staat als lijstduwer ook op de lijst.

‘Continuïteit en vernieuwing’
“De lijst is een goede mix van continuïteit en vernieuwing”, zegt SGP-voorzitter Kees Verdouw. Ook Jacques Rozendaal is blij met de lijst: “De vorige keer hadden we ruim twee zetels. De kandidaten zijn zeer gemotiveerd en we gaan er met elkaar sterk voor inzetten om drie zetels te halen.”