Bedrijventerrein Gouwespoor beloond met Keurmerk Veilig Ondernemen

Bedrijventerrein Gouwespoor in Gouda heeft het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen behaald. Dit Keurmerk is een waardering voor bedrijventerreinen waar wordt samengewerkt om de veiligheid te verbeteren. Een belangrijke voorwaarde in het proces om een KVO-B-certificaat te behalen is dat ondernemers samen met gemeente, politie, brandweer, Cyclus en eventueel andere partijen afspraken maken om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken. Dit levert een veiliger omgeving op met als resultaat een groter gevoel van veiligheid en minder schade.

Keurmerk Veilig Ondernemen
Een onveilige omgeving zorgt voor veel schade en overlast en kan ‘het ondernemen’ behoorlijk in de weg zitten. In het KVO-B maken ondernemers samen met de andere betrokken partijen afspraken, zoals:
• het organiseren van bijeenkomsten voor en door ondernemers over ‘schoon, heel en veilig’ en brandpreventie
• beter georganiseerd toezicht door politie en beveiliging
• het beter verlichten van panden, het plaatsen van camera’s enz.
• investeringen in de openbare ruimte (groenvoorziening, straatverlichting, enz.)
De schade die het bedrijfsleven jaarlijks lijdt door criminaliteit en onveiligheid wordt door deze en andere maatregelen fors verminderd. Het KVO-B heeft direct effect op het veiligheidsgevoel van ondernemers, werknemers en burgers. Maar ook is er vaak een structurele verbetering van de samenwerking tussen ondernemers en andere partijen te zien.

In Gouda heeft naast bedrijventerrein Gouwespoor ook het bedrijventerrein Goudse Poort het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen.

Advertisements