Basketbal: Winst voor Dames 1 en Heren 1 Bouncers

Voor Bouncers Dames 1 was er een gemakkelijke en ruime 78-22 winst op Juventus 2. Bij winst volgende week in Utrecht kunnen de dames de kampioensvlag hijsen. Anders dan de stand op de ranglijst deed vermoeden had Bouncers Heren 1 nogal wat moeite met Oegstgeest 2, 59-50. Door deze winst blijft de ploeg in de race voor een hoge klassering. Heren 22 1 kon het thuis niet bolwerken tegen Squirrels, 47-71. Voor Jongens Onder 20 1 was er een wel heel nipte overwinning op het Zoetermeerse Zoebas 1, 65-64. Aan inzet en persoonlijke fouten geen gebrek bij Jongens Onder 16 2 en het bezoekende Grasshoppers uit Katwijk, maar wederom trok de thuisploeg aan het kortste eind, 65-77. Helaas moest Gemixt Onder 12 1 in Lelystad een 52-42 nederlaag incasseren.

Spanning volop bij de strijd tussen Bouncers Heren 201 en het Zoetermeerse Zoebas 1. Het eerste kwart werd met 12-15 gewonnen door de bezoekers, maar die achterstand werd door Bouncers met 21-14 weer ongedaan. Rust 33-29. Het derde kwart was wederom voor Zoebas en bedroeg het verschil bij het ingaan van het vierde kwart slechts één punt in het voordeel van Bouncers, 45-44. Het vierde kwart gaf wederom een gelijk opgaande strijd en leek bij een stand van 64-61 bij het ingaan van de laatste minuut de winst voor de bezoekers.  Maar vier benutte vrije worpen bezorgde Bouncers Heren 20 echter alsnog, zij nipt, de winst, 65-64.

Opnieuw geen winst voor Bouncers Jongens Onder 16 2. Nu was het bezoekende Grasshoppers 1 met 65-77 te sterk. Overigens ging de wedstrijd in de eerste helft redelijk gelijk op en via 21-21 in het eerste kwart en 11-18 in het tweede werd een 32-39 ruststand bereikt. Die achterstand werd in het derde kwart teruggebracht tot vijf punten en daarmee de hoop op de eerste punten. In het laatste kwart stelden de Zoetermeerders met 18-25 de winst alsnog zeker.

Thuis had Gemixt Onder 12 1 nog ruim gewonnen van Flevo Musketiers, maar omdat dat de enige nederlaag was van de ploeg uit Lelystad, vertrok Bouncers zaterdagmorgen met gemengde gevoelens richting Lelystad. Om in de race te blijven voor het kampioenschap, moesten beide ploegen winnen, Flevo Musketiers toonde zich wat slagvaardiger en won uiteindelijk met 52-42. Door deze nederlaag heeft Bouncers het kampioenschap niet meer in eigen hand. Bouncers zal de twee laatste wedstrijden beslist moeten winnen en moet de andere titelkandidaat Woodpeckers  op 12 april thuis winnen van Flevo Musketiers. Resultaat zal dan zijn dat drie teams met een gelijk aantal punten zal eindigen.

Overige uitslagen:

Spannend was het bij Meisjes Onder 18 1 en Grackerjacks, maar waren het de bezoekers die met 38-40 de winst mee naar Amersfoort namen. Lange tijd leek het er op dat Jongens Onder 18 1 de eerste punten zou pakken. Toch ging het hoog geklasseerde Green Eagles uit Maassluis met de winst aan de haal, 36-40. Jongens Onder 14 1 had zaterdag in Voorburg geen antwoord op het sterke en technische spel van CobraNova en moest een pittige 82-32 nederlaag incasseren.