Volleybal: Vijf punten voor Timios Dames

Afgelopen vrijdagavond speelden we alweer de negentiende wedstrijd van het seizoen, ’s avonds om half 10 in Delft tegen het als 7e geplaatste Delta dames 2. De wedstrijd voor ons liep erg uit waardoor we pas om tien uur konden beginnen met de wedstrijd, een latertje dus. In de thuiswedstrijd tegen Delta hadden we erg veel moeite met deze ploeg; die hebben we op het nippertje met 3-1 gewonnen. Ook al is de late vrijdagavond niet de ideale tijd om een wedstrijd te spelen, we wilden zeker met de volle vijf punten naar huis!

We begonnen de eerste set moeizaam, maar ook bij Delta was dit het geval en we liepen in het begin gelijk op. Door onze servicedruk, die overigens de hele wedstrijd goed aanwezig was, liepen we uit en konden we de set pakken met 17-25. Ook de tweede set verliep zoals de eerste set. We waren niet op ons best maar ook Delta zat niet lekker in haar spel. Ook deze set wonnen we met overtuiging: 15-25.

Daarna kon je aan het spel merken dat wij niet gewend waren om op dit late tijdstip te spelen. Onze concentratie werd minder en dat was zichtbaar in het spel. Ondanks dat de service van Delta niet de moeilijkste was, kwam de pass niet goed en moest spelverdeler Yvonne heel wat ballen van de grond halen. Ook het midden aanspelen was met deze pass bijna niet mogelijk. Wel bleven we vooral op de buitenkant aanvallend punten scoren en de time-out in combinatie met een goede servicebeurt van Emma zorgde ervoor dat we de set wonnen met 21-25. Ook in de laatste set was de pass niet best en konden de aanvallers niet maximaal benut worden. Deze set werd nog een stukje spannender dan de vorige en uiteindelijk wonnen we deze set ook, kantje boord, met 23-25.

Advertisements

Dit was zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar ondanks dat gingen we wel naar huis met de volle vijf punten! We handhaven mooi onze derde plek in de ranglijst en het gat tussen ons en de nummer vier wordt steeds groter. Wel hebben we met deze wedstrijd de servicepot goed gespekt, met een record aantal aces (22 in totaal)! Aanstaande zaterdag is de volgende wedstrijd weer, tegen SKC dames 2, thuis in de Groenswaard om half vijf ’s middags. Wederom hopen we weer op veel publiek die ons de overwinning komt toejuichen!