Basketbal: Opnieuw verlies voor Bouncers Heren 2

Gouda-Waddinxveen. Vrijdagavond werd met 53-61 verloren van BS Leiden 4. Heren 3 was wel succesvol. In Alphen aan den Rijn werd met 43-59 gewonnen van BV Alphia. Ook Heren Onder 20 1 was in Alphen aan den Rijn, maar verloor van BV Alphia, 56-51. De strijd om de eerste plaats tussen MSV en Meisjes Onder 18 werd in Noordwijk duidelijk beslist in het voordeel van MSV, 72-38. Jongens Onder 16 1 moest zijn meerder erkennen in het bezoekende Green Eagles uit Maasluis.

Meisjes Onder 16 blijft dankzij een 70-38 overwinning op CobraNova 1 meedoen voor een topklassering. Voor Jongens Onder 14 1 was er een nipte 52-59 nederlaag tegen het bezoekende Cobra Nova. Jongens Onder 14 2 had niets in te brengen tegen het bezoekende MSV 1, 32-101. Jongens Onder 14 3 nestelt zich met de 50-20 winst op Oegstgeest stevig op de tweede plaats met 2 punten achterstand op de koploper. Gemixt Onder 12 1 moest in Rotterdam flink aan de bak tegen Rotterdam Basketbal, maar won wel met 23-35. Gemixt Onder 12 2 had in Alphen geen enkele moeite met Alphia 1 en was de 50 punten verschil al snel bereikt, 2-52. Daarmee blijft de ploeg ongeslagen. Een knappe prestatie. Gemixt Onder 10 1 mocht samen met de nodige invallers van Gemixt onder 10 2 helemaal naar ’s Gravendeel om daar de strijd aan te binden met Rebound. Een goed mix, zo bleek later, want er werd ruim gewonnen, 27-59.

Voor Bouncers Heren 2 was de wedstrijd vrijdagavond in de Duikelaar tegen BS Leiden 2 de mogelijkheid om weer eens een wedstrijd te winnen. De thuisploeg begon onder aanvoering van Ruben van Velzen dan ook voortvarend aan de wedstrijd en won het eerste kwart met 20-17. In het tweede kwart kende Bouncers een terugval en dat gaf de bezoekers de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Rust 30-34. Ook in het derde kwart slaagde Bouncers er niet in de wedstrijd te doen kantelen, 10-15. In het vierde kwart begon de foutenlast Bouncers parten te spelen, met als gevolg dat Leiden alleen maar scoorde vanaf de vrije worplijn en uiteindelijk won met 53-61.

Bouncers Heren 3 blijft na de winst op BV Alphia 2, 43-59, nog steeds ongeslagen. Grootste concurrenten zijn Westland Stars en Forwodians 2. Zaterdag kan Heren 3 één van die tegenstanders verder op achterstand zetten, wanneer in de Mammoet om 16.45 u wordt gewonnen van Forwodians.

Bouncers Jongens Onder 14 1 had even tijd nodig om vat te krijgen op het spel van het bezoekende CobraNova 1 uit Voorburg en pakten de bezoekers de winst in het eerste kwart met 10-23. Ook in het tweede kwart kwam Bouncers moeizaam tot scoren, maar had het verdedigend de zaken beter op orde. Rust 18-37. In het derde kwart begon de thuisploeg aan een inhaalrace, won het derde kwart en was ook het vierde kwart voor de Bouncers. Echter net te weinig voor de uiteindelijke overwinning, want die was voor CobraNova met 52-59.

Voor Bouncers Jongens Onder 14 2 werd de wedstrijd tegen het bezoekende MSV uit Noordwijk eentje om maar snel te vergeten. MSV zette de thuisploeg direct onder druk en stond bij rust al op een ruime 14-48 voorsprong. Ook in de tweede helft kwam Bouncers er niet aan te pas en won MSV afgetekend met 32-101.