SKC2 – Timios 1

Vrijdagavond 28 november speelden we om 7 uur ‘s avonds een uitwedstrijd tegen het tweede damesteam van SKC in Leiden. Een vroege wedstrijd op vrijdagavond is niet de meest ideale omstandigheid voor ons als dames 1. Vanwege het tijdstip lukte het Jitske helaas niet om mee te doen. Gelukkig was Hester na een lange vakantie weer terug en konden we toch met 10 man de strijd aangaan. SKC stond redelijk onderaan in het rijtje en we verwachtten ze dan ook makkelijk te kunnen pakken.
SKC speelde de hele wedstrijd technisch zwak en hoewel dat eigenlijk tegen de regels is, hadden wij een scheids die dit allemaal liet passeren. Helaas lieten we ons meeslepen en gingen wij technisch ook slechter spelen. Hierdoor liep het hele spelletje niet lekker meer en zag het er zeker vanaf de kant niet meer uit als volleybal. Het was allemaal heel erg mat en de overtuiging spatte niet van het spel af. Gelukkig hebben we de eerste set wel kunnen pakken met 25-20, maar we wisten dat er veel meer in zat.
In de tweede set kwam dat er echter totaal niet uit. Door goede servicebeurten van SKC en de daaropvolgende slechte passes van ons liep SKC ver uit. We konden dit niet meer inhalen en ook de nodige wissels liepen op niets uit. We stonden met 10-24 achter, na een goede servicebeurt van Juul verloren we de set uiteindelijk met 17-25.
Na deze set was de energie bij SKC een beetje op en pakten we zowel de derde als de vierde set met 25-12. Ook tijdens deze sets bleef het spel erg rommelig en kwam er niet uit wat er in zat. Er werden veel onnodige eigen fouten gemaakt. Met vlagen was het ook heel goed en werden er ook mooie punten gemaakt. De laatste twee sets waren voor ons duidelijk de beste sets van de wedstrijd waarin we het spel leidden. We zijn blij met de vier punten die we wel hebben binnengesleept. Maar dat hadden er zeker vijf kunnen (moeten) zijn en het is balen dat we het vijfde punt steeds mislopen.
Volgende week hebben we geen wedstrijd. Op 13 december spelen we onze enige wedstrijd van december. Een spannende wedstrijd tegen VollinGo dames 3, het team dat één plekje boven ons staat en dus de tweede plek in beslag neemt. We spelen om 13:30 uur in de Zebra in Gouda. Ook hier zijn jullie natuurlijk van harte welkom om ons aan te komen moedigen bij de laatste wedstrijd voor de korte winterstop!