Automobilist zonder rijbewijs aangehouden na achtervolging

Gouda —  Een 20-jarige automobilist is dinsdag 14 februari om 03.10 uur aangehouden op de Walraven van Halllaan. De bestuurder, een man uit Gouda, sloeg op de vlucht en maakte diverse, gevaarlijke verkeersovertredingen.

Vermoedelijk schrok de bestuurder van het voertuig toen hij surveillerende agenten op de Sportlaan zag. De automobilist ging er vandoor en reed tussen twee huizenblokken het trottoir op bij het De Korverplantsoen.

Tijdens de achtervolging in de wijk negeerde de bestuurder stoptekens en maakte hij diverse verkeersovertredingen. Plots stopte het voertuig in een parkeervak aan de Verzetslaan. De achtervolgende agenten stopten bij het voertuig, waarna de bestuurder in zijn achteruit tegen de politieauto aanreed. De bestuurder stapte uit, liet zijn passagier, een eveneens 20-jarige man achter en nam de benen. Niet veel later werd de bestuurder aangehouden.

Advertisements

De politie maakt een proces-verbaal op wegens agressief rijgedrag en het niet voldoen aan bevelen of vordering van het verlaten van een plaats van ongeval. Het bleek dat de automobilist niet in het bezit was van een rijbewijs. De auto is inmiddels in beslag genomen.