Atletiek: Shaquille Haverkamp geselecteerd voor Topsportfonds

De VGSO, de Vereniging van Goudse Sport Organisaties, heeft de Goudse sprinter Shaquille Haverkamp (16 jaar) geselecteerd voor haar Topsportfonds. Dit fonds, dat bestaat sinds 2012, is bedoeld om topsport onder jongeren in Gouda te stimuleren en talentvolle sporters tegemoet te komen in de kosten die zij maken voor de sport.

Shaquille Haverkamp is een talentvol lid van Atletiek Vereniging Gouda en is in het seizoen 2014-2015 nationaal doorgebroken op de sprint. Zowel op de 60m, 100m als 200m sprint staat hij zowel indoor als outdoor hoog op de nationale ranglijsten. Ook de clubrecords indoor en outdoor zijn in zijn bezit sinds dit seizoen. Door deze ondersteuning kan hij nieuw schoeisel, trainingskampen en reiskosten naar wedstrijden vergoed krijgen voor het seizoen 2015-2016.

Shaquille reageerde verheugd op zijn selectie: ‘Ik ben zeer gemotiveerd de absolute top te halen op de sprintnummers bij de junioren en senioren. Deze ondersteuning voelt als een gunstig windje mee’. Ook AV Gouda is de VGSO erkentelijk voor deze selectie. ‘Van Shaquille gaan we nog veel meer horen de komende jaren’, is hun verwachting. Voor meer informatie, zie www.vgso.nl.

shaquille haverkamp atletiek