Amateurschilder uit Gouda genomineerd voor ‘Schilderij van het jaar 2014’

Bert Hermans is amateurschilder. Hij heeft een atelier aan de Vest in Gouda, waar hij sinds zijn pensionering in 2011 vooral olieverfschilderijen maakt van oude gebouwen, fabriekshallen en bijzondere stadsgezichten. Zo heeft hij een serie schilderijen gemaakt van de Croda fabriek (de voormalige kaarsenfabriek), de Tuinstraat 12 en het Museumhavencafé ’t IJsselhuis aan de Mallegatsluis in Gouda.

Genomineerd
Eén van zijn schilderijen, Het slachthuis, is genomineerd voor de landelijke prijs: Schilderij van het Jaar 2014. Aan deze verkiezing doen behalve amateurs ook veel professionele kunstschilders mee en mensen met jarenlange ervaring. In totaal werden 1173 schilderijen voor de prijs ingezonden. Het slachthuis staat op een lijst van 50 schilderijen waaruit een deskundige vakjury 10 finalisten kiest. Ook het publiek kan stemmen en zo nog eens 4 finalisten aanwijzen. Uiteindelijk kiest de jury 1 winnaar. Begin 2015 worden de schilderijen van de 14 finalisten tentoongesteld in het CODA Museum te Apeldoorn.

Help deze schilder naar de volgende ronde en breng vóór 1 december 2014 uw stem uit op: http://www.schilderijvanhetjaar.nl/schilderij/1667

Advertisements