Amaliabrug: naam nieuwe brug over de Gouwe

De nieuwe brug over de Gouwe, onderdeel van project Parallelstructuur A12, krijgt de naam Amaliabrug. De provincie Zuid-Holland heeft de naam samen met de gemeente Waddinxveen gekozen.

De nieuwe naam past bij andere bruggen en sluizen in de regio, zoals de Julianasluis in Gouda en de Koningin Julianabrug, de Wilhelminabrug en de Maximabrug in Alphen aan den Rijn.

De Amaliabrug is een belangrijk onderdeel van het project Parallelstructuur A12. Gedeputeerde Floor Vermeulen: “Met de aanleg van twee extra provinciale wegen ontlasten we de A12 en de A20 en verbeteren we de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid rondom Gouda en Waddinxveen. Met de bouw van de Amaliabrug komt de afronding van het project weer een stap dichterbij”.

Advertisements

Testfase
Sinds begin juni worden regelmatig proefsluitingen van de Amaliabrug uitgevoerd. Vanaf eind augustus wordt de bediening van de brug vanuit bedieningscentrale Steekterpoort uitgebreid getest.

Project
De provincie Zuid-Holland breidt met de Parallelstructuur A12 het weggennetwerk rond Gouda uit. Dit project moet de bereikbaarheid van de regio en de verkeersveiligheid rondom Gouda verbeteren. De provincie Zuid-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu dragen beiden bij aan de investering van 180 miljoen euro. De afronding van het project staat gepland voor eind 2016.