Afspraken met taxibranche in Gouda

Burgemeester Schoenmaker en wethouder Hilde Niezen hebben afspraken gemaakt met de taxibranche in Gouda. De branche maakt zich al langer zorgen over de illegale taxi’s die in Gouda rondrijden en wil een protocol voor gedragsregels.

Er komt een gemeentelijke verordening over het opstellen van een protocol waarin gedragsregels worden afgesproken. De branche, gemeente en politie zullen gezamenlijk een protocol opstellen waarin ook de handhaving wordt meegenomen.

Aanpak
Burgemeester Schoenmaker gaat in gesprek met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) over de aanpak van de vele illegale taxi’s die in Gouda rondrijden. De gemeente is namelijk niet het bestuursorgaan voor de aanpak hiervan. De inspectie ziet erop toe dat ondernemers en chauffeurs in de taxibranche de regels naleven. Dit gebeurt door objectinspecties en administratieve controles. In een gesprek wil de burgemeester aandacht vragen voor de situatie in Gouda.

Advertisements

De vertegenwoordiging van de taxibranche heeft eerder voorgesteld om de taxistandplaats naar de Markt te verplaatsen, maar dat verzoek wordt niet gehonoreerd.