Afscheid oncoloog Adelheid van der Torren-Conze

Deze maand neemt Adelheid van der Torren-Conze, internist-oncoloog, afscheid van het Groene Hart Ziekenhuis. Zij sluit hiermee een periode af van ruim 26 jaar in het GHZ. In deze periode heeft zij zich sterk ingezet voor de uitbreiding en verbetering van de behandeling van kankerpatiënten binnen het Groene Hart Ziekenhuis. Ook heeft Adelheid een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van samenwerkingsverbanden binnen de regio.

De kracht van Adelheid van der Torren-Conze lag vooral in de individuele patiëntenzorg. Hierbij hechtte zij veel waarde aan een goede samenwerking, zowel binnen het ziekenhuis als met de huisartsen en samenwerkende specialisten binnen en buiten de regio. Op deze manier kreeg elke patiënt op een warme en persoonlijke manier kwaliteit en continuïteit van zorg geboden. Deze betrokken manier van zorgverlening zal ook na het vertrek van Adelheid door het gehele oncologieteam van het Groene Hart Ziekenhuis worden voortgezet.

Achtergrond

Adelheid is afgestudeerd als arts en promoveerde aan de Universiteit Aachen (Duitsland). In 1984 verdiepte zij zich verder in het aandachtsgebied oncologie in de Daniël den Hoed Kliniek te Rotterdam en sinds 1988 was zij werkzaam in het Groene Hart Ziekenhuis (toen Jozef Ziekenhuis) als algemeen internist met aandachtsgebied oncologie. Als voorzitter van de Oncologiecommissie ging haar aandacht uit naar kwaliteitsbewaking in de multidisciplinaire en regionale samenwerking. De aandachtsgebieden van Adelheid waren borstkanker, darmkanker, urologische en gynaecologische tumoren en palliatieve zorg.

Afscheidsreceptie

Op donderdag 16 april aanstaande vindt de afscheidsreceptie plaats in het Green Restaurant in het Groene Hart Ziekenhuis:

  • Van 16.00 tot 17.00 uur is er gelegenheid voor (ex-)patiënten en hun naasten om afscheid te nemen van Adelheid (u kunt hier gewoon binnenlopen)
  • Van 17.00 tot 19.30 uur is er voor collega-specialisten, verwijzers en andere zorgprofessionals gelegenheid om afscheid te nemen (voor buffet en drankje wordt gezorgd, graag aanmelden via siepke.hiddema@ghz.nl)
  • Hierbij is ook de gelegenheid om kennis te maken met haar opvolgster: dr. Wendy van der Deure-Gielisse.