2016 Erasmusjaar

Museum Gouda heeft het initiatief genomen om 2016 uit te roepen tot Erasmusjaar. Met veel lokale, landelijke en internationale samenwerkingspartners wordt een groot project opgetuigd rondom Erasmus en zijn gedachtegoed.

Het evenement omvat onder meer een tentoonstelling, een grootse opening en landelijke campagne met professor Herman Pleij als ambassadeur, een cultureel-educatief programma en in samenwerking met de Sint Jan de onthulling van een nieuw Erasmusraam.

De gemeente heeft al haar steun uitgesproken voor het Erasmusjaar. Het museum vraagt aan het college om daar waar mogelijk aandacht te vragen voor het Erasmusjaar en te verwijzen naar de actualiteit van het gedachtegoed van Erasmus en de Jeruzalemkapel om niet ter beschikking te stellen voor een satelliettentoonstelling.

Advertisements

Gouda betaalt ruim 30.000 euro mee aan het Erasmusjaar 2016. Het geld gaat naar cultuurparticipatie, de manier om zoveel mogelijk mensen en scholen te bewegen om mee te doen aan projecten tijdens het Erasmusjaar. Een deel van het geld gaat ook naar stadsmarketing voor de promotie. Het museum krijgt de leegstaande Jeruzalemkapel gratis beschikbaar gesteld voor projecten. Zo wordt een tentoonstelling ingericht rond het maken van het speciale Erasmusraam dat in de St. Jan komt.