Aankomst en bereikbaarheid Tour de France

De Tweede etappe van de Tour de France loopt op zondag 5 juli door Gouda. De verwachte aankomsttijd van de reclamekaravaan in Gouda is rond 12.50 uur. De wielrenners vertrekken om 13.45 uur uit Utrecht, dus de aankomst in Gouda zal rond 14.45 of 14.50 uur zijn, afhankelijk van het tempo van de wielrenners.

De Tour de France vertrekt vanuit Utrecht en zal uiteindelijk vanuit Haastrecht via de provinciale weg (N228) dwars door Gouda rijden via de Provincialeweg West, Haastrechtsebrug, Goejanverwelledijk, Fluwelensingel, Blekerssingel, Kattensingel, Nieuwe Gouwe Oostzijde en via de Coenecoopbocht richting Waddinxveen doorrijden.

Overal langs deze route mogen mensen staan om te kijken naar de Tour, zolang ze op het trottoir blijven staan en aanwijzingen opvolgen van beveiligers en verkeersregelaars. De gemeente roept tourliefhebbers op om gele kleding aan te doen, om Gouda als kaasstad op de kaart te zetten.

Bereikbaarheid
De route is van 11.45 tot 16.15 uur niet bereikbaar voor verkeer, wel zullen er diverse oversteekplaatsen zijn. Ook mag er uiteraard niet geparkeerd worden op de route.

Advertisements

Via snelwegafrit Gouda (A12) zijn de parkeerterreinen Groenheuvel, Stationsgarage, Klein Amerika en Schouwburgplein bereikbaar, via snelwegafrit Gouda-West (A20) zijn parkeergarages Bolwerk en Nieuwe Markt in de binnenstad bereikbaar.

route tour de france