Ongeluk op N207 laat veel chaos en rommel achter

Boskoop – De afgelopen week zijn een vrachtwagen en een auto op elkaar gebotst bij de N207 in Boskoop, net buiten de bebouwde kom. Hoewel de meeste rommel ondertussen opgeruimd is, kan de scherpe observant nog steeds losse brok-en wrakstukken naast de weg zien liggen.

Overlast
Op het moment van de botsing zelf was er een flinke mate van overlast voor reizigers van de N207. Tot dat de ravage was opgeruimd werd de weg namelijk afgesloten. Deels zodat het hulppersoneel ongestoord hun werk kon doen, maar ook deels omdat de ravage het gevaarlijk maakte om voor andere auto’s langs te rijden.

De wegafzetting is gelukkig ondertussen weer verholpen dankzij de snelle ingreep van de Nederlandse Rijkswaterstaat, en de weg zelf is weer compleet vrij van rommel en brokstukken. De verwachting is dat de laatste resterende wrakstukken die de berm sieren uiterlijk eind januari zijn opgeruimd.

Overlast voor omwonenden
Het ongeluk vond plaats buiten Boskoop, dus ook de inwoners van Boskoop hebben veel overlast van dit ongeluk gehad. Omwonende bewoners hoorden een luide “knal” en troffen de ravage aan toen ze gingen kijken. Door hun snelle handelen was zowel de brandweer als de ambulance echter snel ter plekke, dus ondanks hun korte schrik waren deze mensen onmisbaar.

De auto heeft de botsing met de vrachtwagen niet overleefd, en is total loss verklaard. Het slachtoffer is meegenomen naar het ziekenhuis. De vrachtwagen heeft ook schade opgelopen maar is wel beter van het ongeluk weggelopen. Het is helaas niet duidelijk wat de status van de vrachtwagenchauffeur is. Afgezien van deze twee voertuigen waren er geen anderen betrokken bij het ongeval.

Oorzaak en gevolg
De oorzaak van het ongeluk lijkt nog steeds onduidelijk te zijn. De vrachtauto en de auto zijn frontaal op elkaar gebotst. Dus of men nou met spoed naar werk reed of simpelweg snel naar een telefoon reparatie Gouda wou, de gevolgen waren ditmaal catastrofaal. Hopelijk wordt de oorzaak van dit ongeval binnenkort duidelijker, zodat dit soort ongelukken in de toekomst misschien beter voorkomen kunnen worden. 

26-01-2022 15:20