Jongens 14 2 Bouncers Basketball kampioen

Basketball backboard and blue sky background

Waddinxveen – Met alleen nog drie uitwedstrijden, zit het seizoen van Bouncers Basketball er zo goed als op, met een prima afsluiter: het kampioenschap van Bouncers Jongens 14 2.

Wat min of meer werd verwacht en waar ook wel op was gerekend, gebeurde afgelopen zaterdag in Voorhout bij Forwodians Jongens 14 1 tegen Bouncers Jongens 14 2. Kampioen worden. Direct in het eerste kwart maakte Bouncers met 8-22 duidelijk waar het voor gekomen was: winnen. Ook in het tweede kwart was Bouncers met slechts drie tegentreffers de bovenliggende partij. Rust 11-36. In het derde en vierde kwart hielden de ploegen elkaar met 16-18 en 10-12 aardig in evenwicht, maar was de opgebouwde voorsprong voldoende voor een ruime 37-66 overwinning en het kampioenschap. Topscoorder was Joost van der Linden met 28 punten.

Bouncers Heren 1

Bouncers Heren 1 had zaterdagavond in de Duikelaar meer moeite met het bezoekende CobraNova 2 dan de stand op de ranglijst zou doen vermoeden. Bouncers kende met 21-9 in het eerste kwart een prima start, maar liet het in het tweede kwart met slechts 6 punten een beetje afweten. Rust 27-26. In het derde kwart en vierde kwart keek de thuisploeg lange tijd tegen een achterstand aan om met nog vier minuten op de klok weer op voorspong te komen, 57-55. Bij 62-58 scoorde CobraNova nog met een driepunter, maar was de winst voor Bouncers, zij het nipt, met 62-61. Topscoorder Boudewijn Koppen met 22 punten.

Bouncers Dames 1

Bouncers Dames 1 sloot het seizoen af met een prima overwinning op het bezoekende SBU 2 uit Utrecht. Het eerste kwart gaf met 15-15 een gelijk opgaande strijd te zien, waarna Bouncers in het tweede kwart met 16-8 op voorsprong kwam. Rust 31-23.Die voorsprong werd in het derde kwart nog wat verder uitgebouwd, 46-34, en hadden de teams in het vierde kwart nog voldoende energie voor een 20-20 score, maar was de overwinning voor de dames van Bouncers, 66-54. Tessa van Roon scoorde 21 punten.

Bouncers Jongens 16 1

Bouncers Jonges 16 1 kende tegen het bezoekende Utrecht Cangeroes een prima start en won het eerste kwart met 27-17. Het tweede kwart was voor de bezoekers, maar bleef Bouncers op voorsprong, rust 46-37. Het vierde kwart was voor de Utrechters, maar onvoldoende voor de winst, want die was voor Bouncers met 78-70. Mika Luybregts scoorde 22 punten. Bouncers Jongens 16 2 liet zich zaterdagmiddag in de Mammoet behoorlijk verrassen door het bezoekende Lokomotief en verloor met 47-95.

Bouncers Jongens 14 1

Voor Bouncers Jongens 14 1 duurt de competitie wat langer, want op 26 mei speelt de ploeg zijn laatste wedstrijd uit bij Cobra Nova. Afgelopen zaterdag in de Mammoet kon de ploeg zich heerlijk uitleven tegen het bezoekende BS Leiden 2. Direct in het eerste kwart werd de toon gezet, 24-8, waarna de bezoekers nog iets terug konden doen. Rust 38-19. In de tweede helft was Bouncers helemaal op dreef, zowel aanvallend als verdedigend, want tegenover de 54 punten van Bouncers kon BS Leiden slechts 11 punten zetten. Winst voor Bouncers met 92-30. Topscoorde Jolle Brussel met 20 punten.

Bouncers Gemicxt Onder 12 2

Bouncers Gemixt Onder 12 2 kon het al kampioen zijnde DBV Rowic 2 niet echt moelijk maken en verloor, al was het verschil niet zo groot, met 49-65. Eind resulaat een tweede plaats. Een prima prestatie. Bouncers Gemixt Onder 12 3 sloot het seizoen af met een 54-28 winst op BZ ’72 1 uit Zeist. Helaas kwam de ploeg net iets tekort voor het kampioenschap. Bouncers Gemixt Onder 10 2 kon het niet bolwerken tegen kampioen Klipperstars 1 en verloor met 29-41.

Uitwedstrijden

Bouncers Meisjes 18 1 speelde in Barendrecht een spannende wedstrijd tegen Binnenland 3. Bouncers kende met 11-21 een prima eerste kwart en stond via een 22-26 ruststand bijna de gehele wedstrijd op voorsprong. In de achtste minuut van het laatste kwart kwam Binnenland op gelijke hoogte, 45-45, tevens de eindstand. In de noodzakelijke verlenging trok Binnenland de overwinning alsnog naar zich toe, 54-51. Zowi Hummels was topscoorder met 21 punten.
In Rijswijk sloot Bouncers Jongens 12 het debuut in de landelijke Divisie A op een prima wijze af, door Lokomotief 1 via een 23-45 ruststand te verslaan met 53-90. Daarmee eindigt de ploeg op een fraaie derde plaats.

Bouncers Heren 3 had wat moeite om voldoende spelers bij elkaar te krijgen voor de uitwedstrijd tegen kampioen Lokomotief 4. De Rijswijkers waren met 94-57 duidelijk te sterk voor Bouncers. Volop spanning bij BV Leiderdorp 1 tegen Bouncers Heren 22, maar de winst bleef in Leiderdorp, 52-50. In Nijkerk sloot Bouncers Jongens 20 het seizoen af met een 62-68 winst op Sparta Nijkerk 1. Bouncers Jongens 18 1 slaagde er niet in het seizoen ongeslagen af te sluiten. In Den Haag pakte de nummer 2 The Jumpers 1 de winst met 56-39.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?