KHN Gouda uit zorgen over horeca-aanbod voor jongeren

Gouda – Maandag 26 februari heeft gemeente Gouda op last van burgermeester Milo Schoenmaker besloten om nachthorecagelegenheden Woodies en Lobbes aan de Zeugstraat te sluiten. KHN Gouda maakt zich grote zorgen over het effect dat deze sluiting op de aantrekkelijkheid van de stad voor jongeren in en rondom Gouda kan hebben. Het aanbod nachthoreca is met deze sluiting namelijk drastisch verkleind.

Victor Schuwer, voorzitter KHN Gouda: “We vragen ons af wat de gevolgen zijn voor de totale aantrekkelijkheid van de stad. Er blijven, mede dankzij het huidige horecabeleid en deze sluiting, weinig zaken over die in de behoefte van het jonge uitgaanspubliek kunnen voorzien. Waar gaan de jongeren nu naartoe?”

Beperkt aanbod nachthoreca
In Gouda wonen zo’n zesduizend jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar. Dat is nog exclusief de omliggende kleinere plaatsen. Momenteel is het aanbod aan nachthoreca in Gouda beperkt tot twee locaties in de stad. Dit beperkte aanbod kan een uitstroom van uitgaanspubliek teweeg brengen. Een effect wat ook nadelig kan zijn voor overige horecagelegenheden zoals cafés en restaurants.

Gat passend invullen
Schuwer: “We zijn inmiddels in gesprek met de gemeente om onze zorgen kenbaar te maken. En om onze betrokkenheid te tonen voor de aantrekkelijkheid van Gouda voor jongeren. Het gat wat Woodies en Lobbes achterlaten in het aanbod van nachthoreca zien we graag passend ingevuld.”

KHN Gouda is een afdeling van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland. Een speerpunt voor KHN is het werken aan een bruisende binnenstad. Dat is belangrijk voor de horeca, maar ook voor gemeenten, retail, banken, vastgoed en cultuur. KHN wil gezamenlijk werken aan een bruisende en aantrekkelijke binnenstad onder eerlijke voorwaarden.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via persbericht@goudafm.nl